Tajemství houby hlívy ústřičné bylo relativně dlouho neznámé. Jako obyčejná houba, která je zároveň chutnou a vítanou příměsí do řady pokrmů, ji známe již velmi dlouho. Nicméně hlíva ústřičná se liší od ostatních hub především unikátními pozitivními vlastnostmi a účinky pro zdraví.
Obsah článku
Proč je hlíva ústřičná zdravá?
Hlíva ústřičná má řadu pozitivních vlastností založených na jejím složení. Hlíva roste na stromech a právě spojení se stromem bývá často zdůvodňováno jako jedna z příčin obsahu tolika zdraví pozitivních látek.
Hlíva ústřičná a její účinky
Osvědčené jsou vlastnosti hlívy ústřičné pro posílení imunity a obranyschopnosti organismu. Pravidelná konzumace vám pomůže při prevenci nemocí sezónních i závažnějších.
Pozitivní účinky má hlíva i na krev – mimojiné snižuje obsah cholesterolu v krvi, má dobrý vliv na krevní tlak či hladinu cukru. Právě pro kardiaky a ty, kteří mají problémy s cholesterolem, je hlíva ústřičná vhodná velmi.
Tím příznivé účinky hlívy nekončí, pomáhá i celkovému lepšímu stavu vašeho organismu od potlačení negativních účinků stresu, celkové únavy a vyčerpání a strnulosti až po kvalitní metabolismus či prevenci hemeroidů a celkový lepší stav těla i mysli.
Konzumace hlívy ústřičné
Aby hlíva ústřičná zabrala opravdu dokonale, doporučuje se pravidelná konzumace. Ideální je každý den, nicméně jakákoli pravidelná konzumace hlívy ústřičné je dobrá.
Pouze dodáme, že je dobré brát v úvahu, v jaké formě hlívu ústřičnou požíváte. Hotové zpracování například v prášku samo o sobě není problém, nicméně je dobré brát ohled na to, aby balení neobsahovalo nezdravé přísady a chemikálie.