Hlavní Minerály Chrom

Chrom

by redakce

Chrom – podporuje metabolismus sacharidů, zvyšuje glukózovou toleranci, stimuluje účinek inzulínu a spolu s ostatními činiteli prodlužuje délku života.

DDD 200-300 mikrogramů, nadbytek je škodlivý.

Zdroje Cr – játra, maso, sýry, droždí, pšeničné klíčky, zelenina, obiloviny.

Chrom je jedním z nepostradatelných stopových prvků, který se nejhůře vstřebává a uvolňuje z potravin. Chrom se vylučuje rychle z těla močí, málo potem a žlučí. Jeho funkce v těle spočívá v tom, že zesiluje působení inzulinu, tzn. podporuje vstřebávání glukózy buňkami.

Chrom by měl být vedle jeho pravidelného příjmu v potravinách užíván pouze u starých osob, u nemocných cukrovkou a u osob s onemocněním srdečně-cévním.

Nepřehlédněte - další zajímavé články

Zanechat komentář

* Zanecháním komentáře souhlasíte s ukládáním své přezdívky (jména, pojmenováním, příjmení apod.), včetně email adresy za účelem pouze technického rázu (blokovaní SPAM). Žádné údaje nejsou dále zpracovávané ani předávané třetím stranám. Přečtěte si Podmínky užívání a ochrana soukromí.